Příručka „Ženy s HAE“ provází HAE pacientky životem se vzácným onemocněním

19. 8. 2024

Na specifické problémy a situace pacientek s HAE se zaměřuje příručka „Women with HAE“, vydaná HAE International, jejíž českou verzi „Ženy s HAE“ si nyní mohou zájemci stáhnout v Infocentru na stránkách haejunior.cz. Jedná se v pořadí o čtvrtý edukační materiál určený HAE pacientům, který naše pacientská organizace zpřístupnila českým pacientům.

Život ženy s HAE od puberty po menopauzu

Cílem příručky je obeznámit HAE pacientky, ale i rodinné příslušníky, zdravotníky a další zájemce s typickými potížemi a výzvami, jimž čelí ženy s HAE v různých etapách života, stejně jako představit nejnovější odborná doporučení. Na zhruba 20 stránkách se text postupně věnuje obdobím dětství, puberty, plánování rodiny, těhotenství a porodu, menopauze a stáří. Každá kapitola nabízí odborný komentář k nejčastějším dotazům, které ženy s HAE kladou svým lékařům. Týkají se např. rizik spojených s těhotenstvím a početím dítěte, období kojení, vlivu hormonální antikoncepce na HAE a její léčbu nebo správné spolupráce lékařských specialistů před porodem atd. Věříme, že příručka napomůže i českým HAE pacientkám vést spokojený a naplněný život, navzdory diagnóze HAE.

Další edukační materiály HAEi v češtině dostupné online

Připomínáme, že v našem Infocentru si můžete stáhnout také další edukační materiály vydané mezinárodní pacientskou organizací HAE International, a to konkrétně:

Za odbornou garanci českých překladů edukačních materiálů od HAEi vřele děkujeme paní MUDr. Martě Sobotkové z Ústavu imunologie 2. LF UK a FN Motol.

O HAE International

HAE International (HAEi) je globální nezisková síť pacientských organizací, která se věnuje zkvalitňování života pacientů s HAE. Jejím posláním je zvyšovat osvětu o HAE, zkracovat lhůtu pro stanovení diagnózy a kontinuálně prosazovat schvalování i úhradu léčby. HAEi je zároveň spoluzakladatelem sítě A-CARE Network, jež vytváří a spravuje globální síť specializovaných center pro léčbu různých druhů angioedému.

Naše pacientská organizace HAE Junior je členem HAE International od prosince 2022.

Kontakt

HAE Junior z.s.
Wichterlova 2372/8, 
Praha 8, 182 00
IČO 08749787

info (at) haejunior.cz

Kontakt pro novináře:
media (at) haejunior.cz
 

Napište nám

Podpoříte nás?

Vaše finanční dary můžete také posílat na náš bankovní účet 2001782429/2010.

Podporovatelé

PharmingTakedaKalvistaLekarna.cz
CSL BehringPatient worthyPhrase
ČEZAmberplasma

Národní & Mezinárodní afiliace:

Logo EurodisAIPČeská asociace pro vzácná onemocněníPacientský hub
Národní zdravotnický informační portál
ERN RITA
Adalo Solutions s.r.o. © 2020 - 2024 | Všechna práva vyhrazena
Darujte
tady >>
Darujte tady >>